Skitur!

Snøen er her!! Og jeg er så heldig at den lokale løypekjøreren er godt over middels ivrig etter å gå på ski... Det betyr at han står klar med tråkkemaskina nesten før yr.no melder et par snøfnugg. Det var ikke nok snø til en veldig bra løype, men det passet egentlig utmerket når jeg skulle ut med Tina i sporet for første gang. Da var det ikke så farlig om ho skulle tråkke litt i sporet og forhåpentligvis kom vi ikke til å møte massevis av skiløpere.
Jeg fant fram et passe dårlig skipar, trekkselen og belte - og så var vi i gang! 6 km ble det og unna gikk det! Ihvertfall innover.. På tilbakeveien var det litt mer intressant å hoppe ut i løssnøen og snuse og styre enn å dra med alle krefter, men vi kom oss da tilbake omsider med litt trekking innimellom. Turen gikk i grunn ganske fort og Tina så ut som et spørsmålstegn når vi kom til bilen og skulle hjem igjen.. "Allerede?!?"

Tina skal nok få være med på en del skiturer i år, men jeg tror god-skia får ligge igjen hjemme på de turene. Det skal nemlig til litt ploging for å ikke risikere noen stygge uhell da ho ikke alltid piler like målretta framover...

I morra stikker jeg og Elg til London for noen dager, så videre til Østfold og familien min. Tina skal til barnevakten sin på ferie.

3 kommentarer:

  • Kristine | 8. november 2010 kl. 20:55

    Det blir, det blir! Skal noe til å da, å trekke hele tiden hele den lange løypa:-p
    Det blir nok en del ploging ja, for det går unna til tider! Særlig når de trekker ekstra mye i nedoverbakkene, for så og oppdage at de ikke greier og holde følge:-) Hadde de bare trukket like bra i oppoverbakkene! Vi må treffes en dag og renne ilag! Da blir det saker, skal du se!

  • Hilde | 8. november 2010 kl. 23:35

    Ja jeg tror det! Og med turkamerater går det nok veldig godt framover! En rundløype hadde kanskje vært å foretrekke da ho er mest motivert for å komme fort framover på vei innover (Tilogmed i oppoverbakkene!!). Det er når vi snur at ho mister framdrifta. Ikke så rart det da.

  • Kristine | 9. november 2010 kl. 14:00

    Ok, sånn og forstå:-) Hos oss er det mest gunstig på tilbaketuren, for da har Io luktet seg ferdig;-) Nei da, han har blitt mye bedre!
    Dessuten er jo den kjente strikk-motor-effekten også med på å bestemme farten! Mange unghunder kan ikke å spare på kreftene (de vet jo ikke hvor langt de skal heller;-)) og gir full fart i starten. Og når strikken har ytt sitt, så dabber det litt av på slutten. Men da skal man jo kjøre litt lengre turer, så de lærer seg og ikke gi full spiker i starten, men fordele kreftene. Og motivasjonen:-)

Legg inn en kommentar